Workshops voor musea

Museum workshop voor museum medewerkers

Korte hands-on workshops geven medewerkers van uw museum een extra mogelijkheid om bij te blijven op het gebied van de vele vernieuwingen die in het museale veld spelen. We willen graag met praktische korte bijscholingen op het gebied van online toepassingen en digitale technologieën daaraan bijdragen. Bel voor meer informatie 06 42 32 7770.

Musea TV organiseert in 2017 een serie hands-on workshops

Musea TV
Http://musea.tv is de populaire museum tv portal waarop bezoekers middels korte pakkende filmpjes verrassende musea en tentoonstellingen ontdekken in Nederland en Vlaanderen. Musea TV is een initiatief van Infofilm/Museummedia, sinds 1983 innovatief werkzaam voor musea, cultuur en wetenschap.

Museumbezoek stimuleren
Musea TV ziet het als haar taak het museumbezoek te promoten en te stimuleren en wil daartoe de musea ondersteunen met digitale, innovatieve en online expertise en kennisoverdracht. In de loop van 2017 organiseert Musea.tv daartoe professionele workshops voor museum-medewerkers.

Hands-on workshops
Alle workshops worden gegeven door specialisten en zijn kort en krachtig en op de praktijk gericht. Ze zijn in principe bedoeld voor conservatoren en marketing- en pr-medewerkers van musea en culturele instellingen. Ze sluiten aan bij hetgeen waar musea.tv voor staat: het bereiken van nieuwe museumbezoekers op een speelse en innovatieve manier.

Social media, de praktijk – 30 maart van 14.00 tot 17.00 uur

Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram en Pinterest, de top vijf social media kanalen voor musea. Leer in deze workshop de kneepjes om ze efficiënt en doelgericht in te zetten voor uw museum marketing en pr. Social media strateeg Roger Busschots vertelt o.a. over zijn ervaringen met @museummedia op twitter (31.400 unieke volgers) en @museummedia_nl (12.100 volgers in Nederland en Vlaanderen).

Prijs en maximaal aantal deelnemers
De onkosten per workshop bedragen 75,- euro ex btw. Het maximaal aantal deelnemers is 12.

Locatie
De workshops worden gegeven bij Belgica, Haarlemmerweg 21, Leiden (http://belgica.nu). Er is (betaalde 2,- p/u) parkeergelegenheid aanwezig voor en achter het pand.

Inschrijven
Stuur een mailtje naar info@musea.tv met vermelding van uw keuze of gebruik onderstaande inschrijfformulier.

Inschrijfformulier workshop(s) musea.tv

12 + 7 =

 
ONTDEK VERRASSENDE MUSEA IN NEDERLAND EN VLAANDEREN

OVER MUSEA TV

Musea.tv is een initiatief van
INFOFILM / 
MUSEUMMEDIA

EXTRA ACTIVITEITEN

WORKSHOPS VOOR MUSEA

De workshops worden gegeven in samenwerking met BELGICA vergaderruimte in Leiden.

BLIJF OP DE HOOGTE

Blijft u graag op de hoogte van nieuwe films op Musea.tv? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.