Musea.tv organiseert in 2017 een serie hands-on workshops

Musea.tv
Http://musea.tv is de populaire website waarop bezoekers middels korte pakkende filmpjes verrassende musea en tentoonstellingen ontdekken in Nederland en Vlaanderen. Musea.tv is een initiatief van Infofilm/Museummedia, sinds 1983 innovatief werkzaam voor musea, cultuur en wetenschap.

Museumbezoek stimuleren
Musea.tv ziet het als haar taak het museumbezoek te promoten en te stimuleren en wil daartoe de musea ondersteunen met digitale, innovatieve en online expertise en kennisoverdracht. In het voorjaar 2017 organiseert Musea.tv daartoe professionele workshops voor museum-medewerkers.

Hands-on workshops
Alle workshops worden gegeven door specialisten en zijn kort en krachtig en op de praktijk gericht. Ze zijn in principe bedoeld voor conservatoren en marketing- en pr-medewerkers van musea en culturele instellingen. Ze sluiten aan bij hetgeen waar musea.tv voor staat: het bereiken van nieuwe museumbezoekers op een speelse en innovatieve manier.

De workshops

DIY, maak zelf korte video’s – 23 februari van 14.00 tot 17.00 uur

Waarom niet zelf je promovideo maken? Volg deze praktische workshop en je maakt daarna simpelweg met je smartphone of tablet en wat handige trucs een aantrekkelijke video voor op je youtube of vimeo kanaal en “ge-embed” op de museumwebsite. Ook streaming van presentaties en lezingen komt aan bod!

Social media, de praktijk – 23 maart van 14.00 tot 17.00 uur

Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram en Pinterest, de top vijf social media kanalen voor musea. Leer in deze workshop de kneepjes om ze efficiënt en doelgericht in te zetten voor uw museum marketing en pr.

Beacons leiden de bezoeker – 20 april van 14.00 tot 17.00 uur

Nieuwe technologieën om bezoekers door uw vaste opstelling te leiden gaan en komen. Maar beacons blijken meer te zijn dan een trend. Verneem er alles over in deze praktische workshop.

Animaties, een andere wereld – 25 mei van 14.00 tot 17.00 uur

In de workshop ‘Animaties’ ontdekt u op speelse wijze een wereld vol fantasie en mogelijkheden om zowel kinderen als volwassenen te boeien met een geanimeerde wereld. Software en creativiteit komen uitgebreid aan bod. Het opent nieuwe mogelijkheden voor online presentaties en op zaal. De workshop wordt gegeven door een zeer ervaren animator vol humor. Mis het niet. Ook Virtual Reality VR komt aan bod.

Prijs en maximaal aantal deelnemers
De onkosten per workshop bedragen 75,- euro ex btw. Het maximaal aantal deelnemers per workshop is 12.

Locatie
De workshops worden gegeven bij Belgica, Haarlemmerweg 21, Leiden (http://belgica.nu). Er is (betaalde 2,- p/u) parkeergelegenheid aanwezig voor en achter het pand.

Inschrijven
Stuur een mailtje naar info@musea.tv met vermelding van uw keuze of gebruik onderstaande inschrijfformulier.

Inschrijfformulier workshop(s) musea.tv

14 + 9 =

 
ONTDEK VERRASSENDE MUSEA IN NEDERLAND EN VLAANDEREN

OVER MUSEA TV

Musea.tv is een initiatief van
INFOFILM / 
MUSEUMMEDIA

EXTRA ACTIVITEITEN

WORKSHOPS VOOR MUSEA

De workshops worden gegeven in samenwerking met BELGICA vergaderruimte in Leiden.

BLIJF OP DE HOOGTE

Blijft u graag op de hoogte van nieuwe films op Musea.tv? Meld u dan aan voor onze gratis nieuwsbrief.