“In februari 2018 opent het ‘vernieuwde Snijders&Rockoxhuis zijn deuren. Beide huizen, die intussen met zorg gerestaureerd worden, worden samengevoegd. De eerste tentoonstelling die in het Snijders&Rockoxhuis zal georganiseerd worden, zoomt in op een culinaire beleving: Cokeryen. Culinair fotograaf Tony Le Duc slaagt erin basisvoedsel tot kunst te verheffen. Een gave die ook barokschilder Frans Snijders had.” bron: visitantwerpen.be/nl/barok/cokeryen-foto-film-food

Cokeryen.  Photo, film, food by Tony Le Duc.
Snijders&Rockoxhuis, van 28/9/2018 t/m 13/1/2019.

Culinair fotograaf Tony Le Duc slaagt erin basisvoedsel tot kunst te verheffen.  Een gave die ook barokschilder Frans Snijders had. Le Duc laat zich inspireren door barokken voedingstillevens en zorgt met nieuw foto- en videowerk voor een andere kijk op barok. Letterlijk en figuurlijk.

Carper ende ghimber, caneel ende rosijn, Quaeckels, lijstres, vincken ende diergelijcke in deech, Potagie…..

Een greep uit het menu van de 17de-eeuwse burger.  De ingredienten ervan vind je in de imposante markttaferelen en stillevens van Frans Snijders en zijn tijdgenoten. Cullinair fotograaf Tony Le Duc heeft met Snijders dat scherpe oog gemeen. Zijn beelden verheffen basisvoedsel tot kunst. Le Duc tovert met kleur en compositie. Zet zijn foto’s naast de 17de-eeuwse stillevens en je krijgt een bijzonder spanningsveld.

Een heerlijke tentoonstelling in het huis en de studio van Frans Snijders himself.

Museum Rockoxhuis:
Keizerstraat 12 2000 Antwerpen
Tel + 32 3 201 92 50
inforockoxhuis@kbc.be
Open: Vanaf 24 februari 2018
Dagelijks, behalve op maandag, open van 10 tot 17 uur.
Gesloten op maandag, 1 januari, 1 mei, O.L.H.-Hemelvaart, 1 november en 25 december.
Uitzonderlijk geopend op paasmaandag en pinkstermaandag.
Toegangsprijzen : 8 euro, 6 euro, gratis
www.rockoxhuis.be